Kącik architekta – Nassau Veterans Memorial Coliseum przemienione w eteryczny system projektowania metalu

Fotografia Jamey Price Colosseum Nassau Veterans Memorial wypełniło swój obowiązek.
Otwarte w 1972 roku w Uniondale, w stanie Nowy Jork, Koloseum nie tylko uhonorowało ofiary wojskowe miejscowych weteranów w hrabstwie Nassau w Long Island, ale było także domem dla United States Basketball Association – New York Nets i National Hockey League Wyspiarze Nowego Jorku, a także gospodarzem ważnych wydarzeń i koncertów, w tym występów Elvisa Presleya, Madonny i Bruce a Springsteena.
Ale po ponad czterech dekadach oddanej służby, Koloseum pokazywało swój wiek i potrzebowało poważnego liftingu.
+ 12.
Jamey Price Photography Podczas gdy niektórzy architekci i programiści mogli zasugerować całkowite oderwanie przestarzałego miejsca, nowojorscy architekci i deweloperzy z firmy ShoP, Forest City Ratner Cos., LLC z Brooklynu, NY, dostrzegli możliwość zrównoważonego zachowania silnej architektury bryła areny, nadając jej fasadzie zupełnie nowy wygląd.
Nassau Veteran s Memorial Coliseum, zaprezentowany przez New York Community Bank, został zaktualizowany zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
Został ponownie otwarty w kwietniu 2017 r.
Po zamknięciu nieco ponad 1,5 roku za renowację wartą 165 milionów dolarów, która została sfinansowana prywatnie przez Nassau Events Center (NEC) LLC, spółkę joint venture między Forest City Ratner i Brooklyn Sports & Entertainment.
(NEC wynajmuje Koloseum z hrabstwa Nassau).
Architekci SHoP ułatwili renowację zewnętrzną Coliseum, a nowojorskie biuro Gensler przeprowadziło aktualizację wnętrza.
.
Jamey Price Photography Ten budynek miał świetne kości, powiedział John Cerone, współpracownik i dyrektor wirtualnego projektu i budowy, architektów SHoP.
Dzięki betonowym filarom o grubości 4 stóp wiedzieliśmy, że może pomieścić znacznie więcej.
Przyjęliśmy lekkie podejście do projektu i postanowiliśmy przypiąć metalowy element do istniejącej konstrukcji.
Skomplikowany metalowy system do owijania Koloseum o powierzchni 496 000 stóp kwadratowych składa się z około 4700 unikalnych płetw aluminiowych.
stworzony z 225.000 stóp kwadratowych z recyklingu 4mm Alucobond.
PLUS kompozyt aluminiowy (ACM) firmy 3A Composites USA w naturalnym wykończeniu Brushed.
Każdy z elementów tego systemu różni się nieznacznie pod względem profilu i wymiaru, tworząc subtelny przepływ odzwierciedlający duże przestrzenie płaskiego krajobrazu Long Island, zgodnie z oświadczeniem SHoP.
Materialność projektu przywołuje również historię okolicy.
odniesienie do Ducha Świętego Ludwika, który opuścił pobliskie lotnisko na pierwszy nieprzerwany lot transatlantycki w 1927 roku.
Jamey Price Photography Alucobond PLUS składa się z dwóch arkuszy 0,020.
Aluminium termoutwardzone do opatentowanego ognioodpornego rdzenia (FR) i produkowane w standardowej grubości 4 mm.
Alucobond PLUS zapewnia wyjątkową płaskość i sztywność, doskonałą plastyczność, niską wagę i wyjątkową odporność na warunki atmosferyczne.
Panele ścienne Alucobond PLUS mają wskaźnik rozprzestrzeniania płomienia mniejszy niż 25 i wskaźnik dymu mniejszy niż 450, gdy są badane zgodnie z ASTM E 84, i mają klasyfikację wykończenia wnętrza klasy A.
Kolumna – 85 000 kwadratów stopa betonowa została pomalowana na czarno, aby mogła służyć jako tło dla tego eterycznego metalowego systemu.
według Cerone, który powiedział, że SHoP Architekci rozpoczęli prace nad planem generalnym renowacji Coliseum w 2013 r.
dla Forest City Ratner, któremu w tym samym roku przyznano prawa do zagospodarowania terenu przez okręg Nassau.Alucobond został wybrany do stworzenia płetw ze względu na jego niewielką masę i elastyczność, zgodnie z Cerone.
.
Jamey Price Photography Każda z tych płetw ma sześć fałd, powiedział.
Wiedzieliśmy, że będzie to skomplikowany proces składania i trasowania.
Chcieliśmy spojrzeć na czyste linie i kilka pól zainteresowania, zbliżając się do poszczególnych płetw.
Materiał Alucobond wyraża elastyczność.
Bardzo łatwo jest tworzyć precyzyjne kształty.
Uwielbialiśmy również naturalne wykończenie ze szczotkowanego aluminium.
Pozyskuje otaczające światło i kolor w różnych porach dnia i odzwierciedla niebo i zachód słońca.
Gdy tłum wkracza do Koloseum, kolory z ich ubrań i otaczających drzew również zostają odbite w materiale.
Stworzenie tego złożonego systemu metalowego, według Cerone, było wspólnym wysiłkiem od projektowania poprzez produkcję i instalację z architektami i projektantami SHoP, w tym: Hunt Construction Group, z Indianapolis, która pełniła funkcję kierownika budowy; Sobotec Ltd.
z Hamilton, Ontario, Kanada, która wykonała płetwy Alucobond; i Crown Corr, Inc., Gary, Ind., które doskonale pasują do płetw Alucobond w prefabrykowanej metalowej ramie kosmicznej i przymocowują ją do istniejącej konstrukcji.
Metalowy system projektowania został stworzony w 100% cyfrowym modelowaniu,.
według Cerone, który powiedział, że proces ten wymaga od załóg SHoP skanowania całej powierzchni Koloseum za pomocą laserów 3-D w celu stworzenia cyfry
[hasła pokrewne: inhibitor korozji, Grzejnik retro, Producent grzejników dekoracyjnych ]

Powiązane tematy z artykułem: Grzejnik retro inhibitor korozji Producent grzejników dekoracyjnych